Rawatan dan Terapi Al-Quran (Bahagian 1)

Rawatan dan Terapi Al-Quran yang dijalankan di Pusat Rawatan Al-Qayyum bukanlah semata-mata bagi merawat mereka yang mengalami penyakit gangguan jin, saka, terkena sihir, santau, busung, kemurungan, segala penyakit hospital, masalah rumahtangga, lari dari rumah dan sebagainya.

Sebenarnya lebih dari itu.

Bacaan ayat-ayat Al-Quran yang digabungkan dengan Penyembuhan Tenaga (Energy Healing) juga SANGAT BAIK bagi mereka yang SIHAT.

Rawatan dan Terapi Al-Quran sangat baik bagi melancarkan perjalanan darah serta memastikan segala sel-sel yang tidak sihat (sel berpenyakit) dapat dimusnahkan dan dikeluarkan dari tubuh badan seseorang itu, melalui sistem perkumuhan semulajadi. Perjalanan darah yang lancar pastinya akan memberikan kecergasan dan kesihatan yang lebih baik kepada tubuh badan.

Aliran Tenaga Baik - yang bersumberkan amal ibadat, iman, taqwa dan istiqhomah; dapat MENYINGKIRKAN TENAGA JAHAT yang berlebihan dari terus melekat di sekeliling tubuh badan atau yang berada di dalam badan kita.

Tenaga jahat pada seseorang boleh membawa kepada pembentukan sel penyakit seperti kanser, ketumbuhan, kuman, kolestrol jahat dan sebagainya.

Tenaga jahat juga boleh merangsang sifat-sifat buruk di dalam diri seseorang itu seperti panas baran, kedekut, tamak, bongkak, riak, dengki, cemburu buta, berdendam, penakut, kesedihan melampau, malas melampau, hilang semangat dan sebagainya lagi.

Orang yang banyak tenaga jahat pada dirinya hidupnya tiada ketenangan yang sebenar. Jiwanya rasa kosong, sentiasa mencari sesuatu untuk diisi. Semua orang sering dipersalahkan. Semua orang dianggapnya tidak betul. Gemar kepada perkara maksiat. Berat untuk melakukan ibadah dan sebagainya lagi yang bertentangan dengan syariat Islam. Ini adalah antara gejala orang yang bertenaga jahat yang tinggi.

(Bersambung)

 

2 komen

  • MAKLUMAN: Tuan/Puan yang dikasihi Allah SWT sekelian. Untuk sebarang pertanyaan, mohon WhatsApp kepada 017-765 1747 (Hj Zain Misbah) / 011-692 55 942 (Ustaz Shakir Dato’ Amini). Pertanyaan anda akan dilayan secara peribadi oleh Perawat kami. In shaa Allah. Syukron jazilan.

    Pusat Rawatan Al-Qayyum
  • Assalamualaikum..ustaz sy nk tnye pasal rawatan terapi..utuk ank sy brumur 5tahun ade sakit cencal Sarah..so boleh ke ank sy buat rawatan terapi ni ustaz..

    Suhaily binti ramli

Apakah pendapat anda tentang isu di atas?

Nama .
.
Pendapat / Cadangan .

Sila klik "Pertanyaan Rawatan" sekiranya anda ingin membuat pertanyaan berkaitan penyakit atau masalah.