Soalan Sering Ditanya

1. Mengapa anda perlu memilih PUSAT RAWATAN AL-QAYYUM™?

Berikut adalah 14 KELEBIHAN untuk anda apabila mendapatkan rawatan di PUSAT RAWATAN AL-QAYYUM™:

1. Penyembuhan Holistik Islamiah

Kepakaran kami dalam Penyembuhan Holistik Islamiah (Islamic Holistic Healing) yang menggabungkan elemen-elemen dalam Perubatan Islam, Perubatan Tradisional, Perubatan Alternatif, Perubatan Suplimentari dan Perubatan Komplimentari.

2. Berpengalaman

PUSAT RAWATAN AL-QAYYUM telah ditubuhkan sejak 1hb Februari 2011. Kami berpengalaman merawat berbagai penyakit dan masalah sejak tahun 1993 lagi, ke atas ribuan Pesakit dari semua golongan dan profesion hingga ke VIP.

3. Diyakini Ramai

Alhamdulillah. PUSAT RAWATAN AL-QAYYUM amat diyakini oleh para Pesakit; yang datangnya dari seluruh negeri di Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak; juga Singapura, Thailand, Indonesia, Brunei, Jepun, Amerika Syarikat, United Kingdom, Perancis,  Australia, Oman, Qatar, Bahrain dan banyak lagi. 

4. Bacaan Al-Quran

Bacaan Al-Quran oleh Perawat kami adalah secara TARTIL, TERANG dan JELAS sebutannya. Terhindar dari sebarang mentera atau jampi serapah.

5. Perawat Terlatih

Barisan Perawat kami yang cekap, beretika, terlatih dan berpengalaman serta sentiasa berpegang dengan prinsip Iman, Takwa dan Istiqhomah di dalam merawat berbagai jenis Penyakit dan Masalah.

6. Al-Quran, Hadith, Ijmak dan Qias

Kaedah dan Teknik Rawatan kami adalah bersandarkan Al-Quran, Hadith, Ijmak dan Qias yang telah terbukti berkesan (dengan izin Allah) di dalam merawat berbagai jenis Penyakit dan Masalah.

7. Garis Panduan

Kaedah dan Teknik Rawatan kami adalah mematuhi Syariat Islam Ahlus Sunnah Wal Jamaah sepenuhnya; seiring dengan kursus dan garis panduan dari pihak Jabatan Agama Islam.

8. Mantap

Sewaktu Sesi Rawatan, Bacaan Al-Quran dimantapkan lagi dengan Wirid, Asma'ul Husna, Zikirullah dan Doa-doa Mustajab.

9. Kondusif

Tempat rawatan yang KONDUSIF, dengan Terapi Aroma, Terapi Audio, Terapi Mandian dan sebagainya; yang menyokong proses penyembuhan; di samping bacaan Ruqyah Syar'iyah oleh Perawat.

10. Eksklusif 

Sesi Rawatan EKSKLUSIF yang tidak bercampur dengan Pesakit lain. Segala maklumat anda adalah SULIT dan RAHSIA, kecuali kepada Perawat sahaja. Demi menjaga maruah dan kehormatan anda.

11. Sistematik

Rawatan dan Terapi Al-Quran yang SISTEMATIK - dikategorikan serta mempunyai Prosedur Rawatan (SOP), demi menjaga keselamatan anda serta memastikan anda mendapat rawatan terbaik dan sempurna dari Perawat Islam yang terlatih.

12. Terbukti

Rawatan yang diberikan adalah telah TERBUKTI berkesan di dalam meningkatkan tahap kesihatan Pesakit, berdasarkan pengalaman sebenar Perawat, guru-guru dan sumber amalan ilmu yang bersusur-galur dari Tanah Melayu, Indonesia dan Tanah Arab.

13. Berpatutan

Kadar Sumbangan yang ditetapkan untuk setiap Perkhidmatan Rawatan di PUSAT RAWATAN AL-QAYYUM™ adalah berpatutan dan sangat rendah jika dibandingkan dengan pengalaman, ilmu, kepakaran, tenaga, masa, sistem, kualiti perkhidmatan dan risiko (jangkitan penyakit dan gangguan jin dan syaiton) ke atas Perawat; serta kemudahan dan peralatan yang disediakan untuk para Pesakit. 

14. Berusaha 

Kami sentiasa berusaha untuk memberikan perkhidmatan yang terbaik demi kesejahteraan anda. Kesejahteraan anda menjadi keutamaan kami.

 

2. Sejauhmanakah keberkesanan rawatan yang dijalankan di PUSAT RAWATAN AL-QAYYUM™ untuk menyembuhkan penyakit?

Semua Penyakit itu datangnya dari Allah SWT dan hanya Allah SWT sahaja yang Maha Berkuasa untuk menyembuhkannya. Majoriti dari para Pesakit PUSAT RAWATAN AL-QAYYUM™ telah berjaya mencapai kesembuhan; dengan izin, kehendak dan kuasa Allah SWT jua; atau sekurang-kurangnya ditingkatkan tahap kesihatan mereka; dengan syarat Pesakit (dan juga Perawat) mestilah sentiasa berpegang kepada prinsip Iman, Taqwa dan Istiqhomah (berterusan) dalam berusaha mencari kesembuhan. In shaa Allah.

Daripada Jabir bin Abdullah, dari Nabi SAW telah bersabda (yang bermaksud): 
"Tiap-tiap PENYAKIT itu (ADA) UBATNYA. Apabila MENEPATI UBAT TERHADAP PENYAKIT tersebut, maka SEMBUHLAH DENGAN IZIN ALLAH."(HR Muslim dan Ahmad)

Sabda Rasulullah SAW (yang bermaksud): 
"ALLAH menurunkan PENYAKIT dan menurunkan pula UBATNYA, DIKETAHUI OLEH YANG MENGETAHUI DAN TIDAK AKAN DIKETAHUI OLEH ORANG YANG TIDAK MENGERTI." (HR Al-Bukhori dan Muslim)

Rawatan dan Terapi Al-Quran yang dilaksanakan secara optimum berperanan untuk mencapai beberapa atau kesemua tindakbalas berikut:

  1. Menyembuhkan Penyakit.
  2. Menjadi Rawatan Utama - bagi penyakit yang tidak dapat disembuhkan oleh Perubatan Moden.
  3. Menjadi Rawatan Sokongan (penambahbaik) kepada Perubatan Moden - untuk Pesakit yang sedang menjalani Rawatan Moden di hospital.
  4. Mempercepatkan proses pemulihan sesuatu Penyakit.
  5. Meredakan kesakitan dan memberi ketenangan mental, rohani, hati dan jiwa Pesakit - melalui pembacaan ayatul Quran yang tartil dan jelas.
  6. Menjadi Terapi berterusan bagi orang yang sakit juga sangat baik untuk orang yang sihat, kerana ianya 100% selamat dan tiada kesan yang memudaratkan.
  7. Memberi semangat kepada Pesakit untuk meneruskan kehidupan dan tidak berputus asa di dalam mencari kesembuhan. In shaa Allah.

 

3. Saya sedang menjalani perubatan di hospital. Bolehkah saya mendapatkan rawatan dari PUSAT RAWATAN AL-QAYYUM™?

Ya. Mereka yang sedang menjalani perubatan di hospital sangat digalakkan untuk membuat Rawatan dan Terapi Al-Quran, sebagai Rawatan Sokongan ke atas perubatan hospital berkenaan. Pesakit bolehlah membuat Rawatan Am atau Rawatan Solat Hajat. In shaa Allah.

 

4. Berapa kalikah SESI RAWATAN yang perlu saya jalani? Bolehkah saya menjalani hanya satu Sesi Rawatan sahaja?

Tidak ada paksaan dalam bilangan Sesi Rawatan dan Terapi Al-Quran yang perlu dijalani oleh Pesakit. Jika bilangan Sesi Rawatan ditambah, maka ianya adalah lebih baik ke arah pencapaian kesembuhan; sangat penting sebagai istiqhomah (berterusan) di dalam apa jua ikhtiar kita.

 

5. Sekiranya saya tidak berkemampuan dari segi kewangan, bolehkah saya mendapatkan rawatan di PUSAT RAWATAN AL-QAYYUM™?

Ya. Sekiranya anda benar-benar menghadapi masalah kewangan; sila maklumkan dengan jelas kepada Perawat semasa Sesi Kaunseling sebelum rawatan dijalankan. Dalam kebanyakan kes, potongan Kadar Sumbangan boleh diberikan sehingga maksima 50% ATAU mengikut kemampuan anda; sekiranya anda dari golongan fakir miskin, ibu tunggal yang tiada berpendapatan tetap atau anak yatim (berumur 18 tahun ke bawah). Kadar Sumbangan

 

6. Adakah disediakan pusat penjagaan atau asrama bagi Pesakit mental?

Mohon Maaf. Setakat ini kami tidak menyediakan pusat penjagaan atau asrama bagi apa jua jenis Pesakit.