Mengenai Kami

PUSAT RAWATAN AL-QAYYUM™ dimiliki sepenuhnya oleh INDERA HOLDINGS SDN BHD (1167238-A); telah ditubuhkan pada 1 Februari 2011 oleh Pengasasnya iaitu Cikgu Indera Saifullah Tahir. Terkini, Jemaah Perawat PUSAT RAWATAN AL-QAYYUM™ dibarisi oleh Mu'alij Haji Zain Misbah (Perawat Kanan), Ustaz Shakir Aqmal Dato' M. Amini (Perawat), Ustaz Nurthalis Sulaiman (Perawat) dan Mu'alij Abdul Malik (Perawat); serta turut dibantu oleh Sdr Hussaini Burujerdi dan Sdr Muhammad Naim.

Sejak penubuhannya, PUSAT RAWATAN AL-QAYYUM™ menyediakan perkhidmatan Rawatan dan Terapi Al-Quran bagi merawat berbagai jenis Penyakit dan Masalah. Sehingga hari ini, PUSAT RAWATAN AL-QAYYUM™ telah berjaya memberikan perkhidmatan kepada lebih dari 5000 orang Pesakit; yang datangnya dari seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak serta dari luar negara seperti Singapura, Thailand, Indonesia, Brunei, Jepun, Amerika Syarikat, United Kingdom, Perancis,  Australia, Oman, Qatar, Bahrain dan banyak lagi. Alhamdulillah.

Tidak ada yang pelik, aneh atau mistiknya di dalam mengamalkan ayat-ayat suci Al-Quran serta Sunnah Nabi SAW sebagai ikhtiar mencari kesembuhan. Sesiapa sahaja boleh melakukannya. Namun, untuk mencapai kemujaraban; yang penting adalah sejauh manakah hubungan seseorang Pesakit dan Perawat itu dengan Tuhan Maha Pencipta, Allah SWT. Sudah pastinya perlu ada Iman, Taqwa dan Istiqhomah; serta penyerahan diri bulat-bulat sepenuhnya kepada Allah Tuhan Sekelian Alam. In shaa Allah.

Tidak dapat dinafikan bahawa Perubatan Allopati (Perubatan Moden) merupakan suatu pilihan utama masyarakat sebagai ikhtiar penyembuhan penyakit. Perubatan Allopati banyak bergantung kepada ubat-ubatan berasaskan dadah dan bahan kimia, teknologi pengesanan dan pembedahan yang serba canggih. Namun demikian, terdapat banyak jenis penyakit dan masalah yang masih belum dapat disembuhkan oleh Perubatan Allopati.

Rawatan dan Terapi Al-Quran yang diusahakan oleh PUSAT RAWATAN AL-QAYYUM™ bukanlah bermaksud untuk mengambil alih tugas para Doktor di luar sana. Kehadiran PUSAT RAWATAN AL-QAYYUM™  adalah sebagai PENYAMBUNG IKHTIAR agar anda tidak berputus asa di dalam mencari kesembuhan.

Sejak penubuhannya, berbagai ikhtiar dan usaha telah dijalankan agar PUSAT RAWATAN AL-QAYYUM™ dapat terus berkembang, seiring dengan evolusi teknologi manusia; berjuang, berinovasi dan mencipta pembaharuan - demi memartabatkan dan mengangkat kedudukan Pengubatan Islam agar tidak dipandang sebagai produk murahan, rendah, hina dan serong oleh masyarakat.

Sejak dahulukala lagi, memang sangat banyak terdapat penipuan dan manipulasi oleh golongan munafik dalam bidang Pengubatan Islam. Banyak terdapat penyamar yang mengaku dirinya adalah seorang Perawat Islam dan tanpa belas-kasihan telah memperdayakan dan mengaut keuntungan wang ringgit dari orang ramai, terutamanya orang Islam sendiri.

Begitu juga dengan ancaman dan kejahatan dari pengamal sihir dan ilmu hitam, dukun, bomoh dan pawang; yang selama ini telah menyebabkan kesakitan, kemusnahan hidup sehingga kepada kematian yang kejam; serta telah menghancurkan aqidah umat Islam. Na'uzubillahi min zalik. 

Inilah antara cabaran-cabaran yang perlu dihadapi oleh PUSAT RAWATAN AL-QAYYUM™ di dalam menentang kejahatan dan kezaliman manusia durjana, jin, syaiton dan iblis laknatullah serta memperjuangkan kebenaran yang berlandaskan ajaran Islam, ilmu pengetahuan dan pengalaman - melalui Kaedah Penyembuhan Holistik Islamiah; yang seterusnya telah dipertingkatkan menjadi Rawatan dan Terapi Al-Quran. Sekiranya terus dikurniakan hikmah, hidayah dan kekuatan oleh Allah SWT, maka sudah pastinya PUSAT RAWATAN AL-QAYYUM™ akan dapat memberikan manfaat kesihatan dan kesejahteraan hidup yang tidak terhingga kepada seluruh masyarakat, samada yang beragama Islam mahupun yang bukan beragama Islam.

Pada hakikatnya, Pengubatan Islam ini adalah satu bidang yang sangat luas untuk diterokai dan dikuasai, sejajar dengan betapa luas dan hebatnya Al-Quran, Hadis, Ijmak dan Qias itu sendiri - yang menjadi sumber panduan utama dan prinsip kepada PUSAT RAWATAN AL-QAYYUM™. Janganlah kita berfikiran cetek dengan berpegang bahawasanya hanya Ruqyah Syar'iyah itu sahaja dianggap sebagai Pengubatan Islam. Sesungguhnya ketahuilah bahawa Pengubatan Islam itu adalah tidak terbatas akan halnya; dengan syarat sesuatu kaedah atau teknik pengubatan yang digunakan itu tidak bertentangan dengan prinsip ajaran Islam iaitu Aqidah, Syar'iyah, Ibadah dan Akhlak.

Perlu diketahui bahawa Pengubatan Islam yang dipraktikkan oleh PUSAT RAWATAN AL-QAYYUM™ ini bukanlah semata-mata untuk merawat Penyakit gangguan jin dan syaiton; namun sebenarnya adalah lebih dari itu. Rawatan dan Terapi Al-Quran sebenarnya boleh dijadikan sebagai Rawatan Sokongan kepada Perubatan Moden yang dilaksanakan di Hospital dan Klinik. Terdapat banyak jenis penyakit yang dapat diredakan atau dipercepatkan proses penyembuhannya atau disembuhkan sepenuhnya melalui kategori Rawatan Am yang dipraktikkan di PUSAT RAWATAN AL-QAYYUM™. Penyakit-penyakit fizikal (bukan semua), minda, rohani, hati dan jiwa; dapat 'dijinakkan' sekiranya Pesakit diberi peluang menjalani Rawatan dan Terapi Al-Quran, secara terus menerus (istiqhomah). In shaa Allah.

Cumanya buat masa ini, akan hal ini tidaklah dapat diperbesarkan dan dikomersilkan kerana industri Perubatan Moden di seluruh dunia, yang bernilai trillion US Dollar ini; adalah dipengaruhi, dikuasai, dimonopoli dan dipolitikkan oleh orang bukan Islam; yang pastinya tidak akan mengakui kehebatan dan kebenaran Al-Quran Nur Karim sehingga ke akhir zaman. Wallahua'lam.

    "Demi Kesucian, Kedaulatan dan Keagungan Islam"

    Sejarah